Idre del. 2

Resan fortsätter…

Efter Njupeskär hoppade vi in i bussen och åkte emot Idre. Planering var lite av ett tema under dagarna i Idre och nu var det dags att åka och handla mat, för eleverna skulle bjuda oss lärare på mat till kvällen. Väl vid ICA sprack deras planering lite och en spontan inköpningslista gjordes…efter många om och men så lämnade vi Idre by med två påsar fulla med mat, Tacos stod på menyn!

IMG_0919 IMG_0917

Ska läggas till att innan middagen så blev det några ”liftstolpe” intervaller för några av eleverna upp till toppen av Idre Fjäll. Bilderna ovan visar frukosten dagen efter som även eleverna stod för. Det var tunga steg till frukostbordet men efter lite yoghurt, müsli, macka och frukost taco var alla beredda att ta tag i dammsugaren, moppen och disktrasan…dags att städa ut stugan.

8.55 och på plats i receptionen, nu väntar vi bara på våran värd Fredrik Jelk, Sportchef på Idre Fjäll. Fredrik berättade om skidskolan, allmänt om Idre fjäll hur hans egna resa har sett ut, att ha börja som snickare fortsatt som skidlärare, arbetsledare till att idag vara Sportchef. Tack Fredrik för ännu ett otroligt bra föredrag och ”arbetsintervju”

IMG_0924IMG_0922IMG_0937 IMG_0934

Vi käkade en välförtjänt lunch och fortsatte vårt studiebesök på fjället och nu var det Helene Aune:s tur att briljera (elevernas logi, entreprenörskaps, turismämnes lärare). Hon hade bokat in ett studiebesök på Pernilla Wiberg Hotell för att eleverna ska få lära sig mer om olika boendealternativ på fjället och titta på vilken målgrupp som passar just detta alternativ.

IMG_0939 IMG_0938 IMG_0940

Pernilla Wiberg Hotell är ett ”Ski In Ski Out” Hotell och Ingrid visade oss runt i lokalerna som innehåller konferensrum, Spa avdelning och så klart de olika rummen, enkel / dubbel och sviterna…

IMG_0941 IMG_0947 IMG_0948 IMG_0949

Dagen avslutades med ett kort föredrag av Idre Fjälls driftchef , Kjell Skoglund. Kjell berättad mycket intressant fakta om snöläggning, hur de olika snökanon systemen på fjället styrs och vad det kostar att tillverka snö.

IMG_0950

Nöjda men trötta elever hoppade in i bussen och vi begav oss hem emot malung, det blev två otroligt roliga och lärorika dagar

Stort tack till alla på Idre Fjäll!

/ mattias