All Posts By

admin

Nya skidlärare

Årskurs 1, 2 och 3, klara med sina respektive steg i och med avslutande tentamina. Grattis!

Förnyat tillstånd.

Skolverket har beslutat att förnya tillståndet att för vår form som rikrekryterande särskild variant för Skidlärargymnasiet. Det innebär att vi driver vår utbildning vidare på vårt vinnande sätt och du kan söka från hela Norden.

Scandinavian mountains

Idag var vi på studiebesök med åk 2 och 3. Vi lärde oss om Scandinavian mountains och fick en guidad tur på flygplatsen.

Sitski

En annorlunda dag.

Eftersom vi har kunniga människor på vår skola tog Peter hand om våra elever en dag och körde sitski med årskurs 1. Det blev många skratt och många lärdomar.

Kaprun 2019

På toppen av Kitzsteinhorn laddar tjejerna för praktikveckorna.

Oberschneiders skidskola tar emot ett stort antal engelska skolbarn den här veckan som får lära sig att åka skidor.

Skidåkning på basicnivå. Inte tal om liftar den första dagen.

Varje lärare har ca 15 ungdomar att jobba med. Här är de första grupperna igång. Som lärare behöver man vara tidig för att få en bra yta att vara på.

Förväntningar

Under den första tiden på Skidlärargymnasiet har vi jobbat mycket med sammanhållning och lära känna varandra. Som ett led i detta har eleverna illustrerat sina förväntningar på sina kommande år. Tavlorna har satts ihop efter ett mönster som eleverna inte känt till. De har dock haft instruktioner att förhålla sig till som gjort att det blivit möjligt att sätta ihop allt igen.