All Posts By

Lite från säsongen.

Uppåk

Igår hade våra elever uppåk i Tandådalen. På programmet stod banåkning och typsvängar. Varje årskurs körde för respektive steg och visst fanns det lite anspänning i luften. Med oss under dagen hade vi Oscar Folke från Skistar som medbedömare. Trots lite press så presterade samtliga elever mycket väl och nådde långt. Alla nådde inte ända fram men det blir alltid en ny vinter igen och vi ser redan fram emot att ta er alla vidare i skidåkningen nästa år.

Väl kämpat!

Lagg och ordning i nya tappningar.

Inför sportlovet tar vi hjälp av SVT, SLAO och Skistar och påminner om hur vi skall ta hand varandra i skidbacken.

Var uppmärksam – visa hänsyn
Uppträd så att du inte riskerar att skada någon annan.

Anpassa farten
och åksätt till terräng, utrustning, väderlek och din egen åkskicklighet.

Välj rätt åkriktning!
Du som kommer uppifrån måste hålla undan för åkare som är framför dig.

Kör om med marginal!
Håll så stort avstånd att omkörd åkare har tillräckligt utrymme.

Starta försiktigt!
Kontrollera – uppåt och nedåt, att backen är fri innan du startar åkningen.

Stanna bara där du syns!
Måste du stanna – gör det där du syns väl och där andra kan köra om dig.
Kör du omkull – lämna nedfarten fri snarast.

Klättra upp vid sidan av nedfarten
 särskilt vid dålig sikt.

Respektera skyltar!
Regler och anvisningar i backen är till för din och andras trivsel. Följ dem!

Hjälp till!
Du måste hjälpa till vid olycksfall.

Uppge namn och adress!
Är du inblandad i en olycka måste du uppge namn och adress.

Källor:

www.skistar.se

www.slao.se

www.svt.se

Kaprun

Här är lite bilder från när tjejerna äntligen fick vara lediga. Vi passade på att åka lite i snön som kommit.

Livet i Kaprun

Hej på er!

Nu kan vi väl säga att vi landat i Österrike. Det mesta börjar falla på plats och praktiserandet flyter på. Det har varit karneval. Fråga inte vad det är men det innebär att man klär ut sig och har ännu roligare än annars. Grabbarna och tjejerna har fått bra uppgifter. Killarna har ansvar över de engelska skolbarnen som är här på skidskola. Till sin hjälp har de tre holländska skidlärare. Tjejerna har åkt med flera olika elever och redan hunnit med att vara i tre olika områden.

Rasmus på väg med sin grupp i bygelliften för första gången. ”T-bar” är ett bra uttryck att känna till då. Det och många andra uttryck har kommit väl till pass.

Sophie and her crew. De har sin egen hälsning. Jag hade tur och fick lära mig den.

Är det karneval så är det. Här glittrar de i både ögon och hår.

Avslutar här för den här gången. På lördag åker vi tillsammans allihop och hoppas på lite bra väder och bilder.

Vad gör våra elever idag?

Nu är det dags att söka till oss på Skidlärargymnasiet. Din SYV vet hur just du skall göra. Våra elever som gått hos oss genom åren hjälper oss påa lite extra för att det är dags och fresta lite med vad vi gör på utbildningen och vad man kan göra efteråt.

Kontakta gärna oss på Skidlärargymnasiet och kom och besök oss på skolan eller i backen.

Vi hörs!

ulf.olmats@vduf.se

mattias.dol@vduf.se

helene.aune@vduf.se

Evelina Sundlo

Dags att söka till oss.

När kan du söka till gymnasiet?

När du kan ansöka till gymnasiet varierar lite beroende på var i landet du bor. Men oftast öppnar ansökan till gymnasiet i början av januari och är öppet fram till början av eller slutet av februari. Första sökperioden är preliminär, det är också ditt antagningsbesked. Det dyker oftast upp i mars månad.

Sista dagen för att göra ditt gymnasieval varierar från skola till skola. Den påskrivna ansökan lämnar du sedan in till skolan studie- och yrkesvägledare om inget annat meddelas. Sista inlämningsdag kan variera något. Om du inte går i skolan skickar du din ansökan till din hemkommun.

Välkomna till oss!