All Posts By

Sitski

En annorlunda dag.

Eftersom vi har kunniga människor på vår skola tog Peter hand om våra elever en dag och körde sitski med årskurs 1. Det blev många skratt och många lärdomar.

Kaprun 2019

På toppen av Kitzsteinhorn laddar tjejerna för praktikveckorna.

Oberschneiders skidskola tar emot ett stort antal engelska skolbarn den här veckan som får lära sig att åka skidor.

Skidåkning på basicnivå. Inte tal om liftar den första dagen.

Varje lärare har ca 15 ungdomar att jobba med. Här är de första grupperna igång. Som lärare behöver man vara tidig för att få en bra yta att vara på.

Förväntningar

Under den första tiden på Skidlärargymnasiet har vi jobbat mycket med sammanhållning och lära känna varandra. Som ett led i detta har eleverna illustrerat sina förväntningar på sina kommande år. Tavlorna har satts ihop efter ett mönster som eleverna inte känt till. De har dock haft instruktioner att förhålla sig till som gjort att det blivit möjligt att sätta ihop allt igen.

Lite från säsongen.

Uppåk

Igår hade våra elever uppåk i Tandådalen. På programmet stod banåkning och typsvängar. Varje årskurs körde för respektive steg och visst fanns det lite anspänning i luften. Med oss under dagen hade vi Oscar Folke från Skistar som medbedömare. Trots lite press så presterade samtliga elever mycket väl och nådde långt. Alla nådde inte ända fram men det blir alltid en ny vinter igen och vi ser redan fram emot att ta er alla vidare i skidåkningen nästa år.

Väl kämpat!

Lagg och ordning i nya tappningar.

Inför sportlovet tar vi hjälp av SVT, SLAO och Skistar och påminner om hur vi skall ta hand varandra i skidbacken.

Var uppmärksam – visa hänsyn
Uppträd så att du inte riskerar att skada någon annan.

Anpassa farten
och åksätt till terräng, utrustning, väderlek och din egen åkskicklighet.

Välj rätt åkriktning!
Du som kommer uppifrån måste hålla undan för åkare som är framför dig.

Kör om med marginal!
Håll så stort avstånd att omkörd åkare har tillräckligt utrymme.

Starta försiktigt!
Kontrollera – uppåt och nedåt, att backen är fri innan du startar åkningen.

Stanna bara där du syns!
Måste du stanna – gör det där du syns väl och där andra kan köra om dig.
Kör du omkull – lämna nedfarten fri snarast.

Klättra upp vid sidan av nedfarten
 särskilt vid dålig sikt.

Respektera skyltar!
Regler och anvisningar i backen är till för din och andras trivsel. Följ dem!

Hjälp till!
Du måste hjälpa till vid olycksfall.

Uppge namn och adress!
Är du inblandad i en olycka måste du uppge namn och adress.

Källor:

www.skistar.se

www.slao.se

www.svt.se

Kaprun

Här är lite bilder från när tjejerna äntligen fick vara lediga. Vi passade på att åka lite i snön som kommit.