Monthly Archives

februari 2015

Skidäventyret fortsätter.

Eftersom Skidäventyret i Byråsen blivit en sådan succé så har vi tillsammans med alla inblandade aktörer beslutat att fortsätta äventyret i 3 veckor till.
Nedan finns ett klipp från de första 3 gångerna i Byråsen

Välkomna.

Sportlov

Äntligen sportlov. Vi önskar alla elever ett bra lov så ses vi strax igen. Det är då alla soliga dagar kommer. Ni vet de där som vi minns när vi ser tillbaka på säsongen lite senare.

Skidäventyr

Ikväll hade våra ettor avslutning med 27 glada barn på Byråsen. Slalomklubben uppvaktade eleverna med choklad och alla barn passade på att kasta extra mycket snö på sina ledare. Alla barn fick diplom och avslutade med att åka bana där alla var vinnare!

href=”http://www.skidlarargymnasiet.se/wp-content/uploads/2015/02/image-e1424810450866.jpg”>image

Lägesrapport Två!

Servus!

Efter en veckas praktik i Skidskolan fick alla en dag ledigt…

Grüß euch Alle

Lägesrapport!

Då är vi igång och eleverna har börjat hittat fotfästet, Killarna har egna ungdomsgrupper ifrån England och vad jag har sett och hört så har både skidläraren och eleven roligt. Tjejerna har hjälpt till i olika grupper men även haft egna privat lektioner, finns ju lite svenska turister på plats nu så här vid sportlovstider. Solkräm går det åt och ”goggles brännan” jobbas det hårt på…

IMG_2313 IMG_2314 IMG_2324 IMG_2325

 

Bis bald / Mattias

Kaprun!

Hallå där!

Nu har vi börjat att landa lite…

De första dagarna är avklarade och det har varit fullt upp. Eleverna har fått träffa sina skidlärarkollegor, hämta uniformer, fått en massa information om de kommande två veckorna men även hjälpt till i skidskolan. Vi har lyckats åka igenom hela Europa Sport Regionen som består utav skidorterna Kaprun och Zell am See där Kitzsteinhorn (Glaciären), Maizkogel och Smittenhöhe ingår i skidsystemet. Flera av eleverna kommer att undervisa på hela skidsystemet så kännedom om skidområdet är viktigt innan man tar med sin grupp upp på berget. I morgon kommer alla börja sin praktik och nervositeten hänger i luften…

Har lyckats knopat ihop en liten film, kan komma några fler!

Sportliche Grüß / Mattias

Alla på Snö med Vansbro kommun i Tandådalen.

Här är den äntligen, the movie, the one and only. Från Tandådalen featuring Vansbro kommuns alla 4:e och 5: klassare med lärare, Skidlärargymnasiet, Freeridegymnasiet, Svenska skidförbundet, Tandådalen med personal och Skistar.

Tack allesammans vi ses i backen igen!

 

Safe and sound!

Servus!

Framme och alla mår bra, bara chauffören är lite sliten. Kaprun / Österrike välkomnade oss från sin finaste sida…

IMG_2283 IMG_2285

 

Ha det gott und bis bald!

Från Skidäventyret i Byråsen igår

Skärmklipp 2015-02-11 17.11.29

Här samlas vi och avslutar innan fikat. På tisdag kl 18.00 är det dags igen.

SkidlärarSM i Tandådalen 17-18 april!

Tjenare!

Åk.1 & 3 kommer att hjälpa till under SkidlärarSM i Tandådalen 17-18 april men såklart för er som vill tävla, här är inbjudan!

Inbjudan Skidlärar SM

Åk 2 kommer att hjälpa till under Ski Funtastic 17-19 april http://www.skistar.com/sv/salen/events/eventkalender/salen-wintergames/ och även ni kan tävla i SkidlärarSM om ni vill!

Ta kontakt med Ulf och Mattas angående medverkan i SkidlärarSM.