Monthly Archives

februari 2013

Österrike del.4

Våran resa börjar gå mot sitt slut och då måste man gå ut med en Bang…Igår drog alla Skidlärarna till Wildkogel och körde Europas längsta kälkbacke, bara 14 km lång. Idag är det många ömma muskler men det var värt det och Lina pratade om att det var hennes bästa födelsedag någonsin. Widing har denna vecka kört på med freestyle workshops och Trum har haft några riktiga racing kids ifrån England och hänger på i morgon till Saalbach/Hinterglemm på Skidsafari medan Lina kämpar på med sina privatlektioner. Hemresa blir på på lördag morgon och då tidigt, är rädd för ”stau” på Autobahn.

Ha de gott/Mattias

Nya godkända elever

Igår godkändes även Emma, Linn, Evelina och Patrik på sina undervisningsövningar. Grattis!

Österrike del 3

Lördagen levererade otroligt fint åkning. Det såg inte bra ut på morgonen men skrämde upp ungdomarna ändå och väl uppe på glaciären så sprack det upp och vi fick njuta av 20 cm nysnö…Tidig lunch och sedan bar det av ned emot dalen, 2000 höjd meter i ospårad puder, tror inte att det kan bli bättre än så!

IMG_2826IMG_2825IMG_2830IMG_2829 IMG_2835

Det vart en tidig kväll för alla nästa dag började en ny vecka i Skidskolan…

/mattias

 

Österrike del.2

Så då har vi spenderat en veckan i Kaprun och det har gått riktigt bra. Karl och Carl har gjort lite allt möjligt i Skidskolan. Idag avslutades veckan med en Storslalom tävling för barnen där Widing:s nybörjarbarn körde järnet och förtjänade en medalj. Trum avslutade en 3 dagars Freestyle Workshop uppe på Glaciären och så vitt jag vet har barnen/ungdomarna  lär sig både att köra boxar och gjort 360° i blå/röda hoppen, inte dåligt efter 3 dagar…Lina har kämpat på i den andra Skidskolan och har kört privat lektioner hela veckan med en tysk som ville förlänga för en till lektion men Lina var redan bokad för 2 hel dagar med belgiska barn. Även hon fick hjälpa till med Barn tävlingen tillsammans med själva Chefen för Skidskolan.

IMG_2816 IMG_2814 IMG_2815

Ikväll laddar vi om batterierna och hoppas på att vädret blir bättre så vi kan se någonting när vi bränner igenom de 20 cm nysnö som har dumpar ner i detta nu. Perfekt med lite Snö & Lavinkunskap igen.

Ha det gött/mattias

Teaser!

En vanlig dag på berget!

Kaprun I

 

 

Österrike!

”Earn your turns” det kan man lätt säga efter 18 timmar i en minibuss MEN det var värt det.  Vakna upp till bluebird och 40 cm puder, lätt topp 10 på min lista över puder dagar och då har jag haft ganska så många…Lina, Karl och Carl var riktigt nöjda och vi fick Snö & lavinkunskap i rena och skär form.

DCIM100GOPRODCIM100GOPRO DCIM100GOPRO

Första dagen i skidskolan har fått bra, Lina fick en privat med en tysk…Trum hängde på en grupp där barnen kunde ploga lite och Widing fick ta hand om nybörjarna!!!

Hoppas ni har det gött i Sverige/ Mattias

Earn your turn

 

IMG_1743

 

Fin dag på Hundfjället. Vi passar på att ta vara på nysnön som kommit.

 

IMG_1733

 

Gänget hade inget emot att knalla ett par meter.

 

IMG_1750

 

På väg ner. Shiro is da shit. Vi hittade ett par fina åk.

Media!

Nu är tidningarna på språng också!

http://www.dt.se/nyheter/malungsalen/1.5554921-pass-opp-i-backen

Laviner!

Intressant ämne som vi pratade om förra veckan på lektionen! Läs igenom artikeln…

http://www.dn.se/nyheter/sverige/skidakarna-lever-farligt

Från Gävledala idag.